Takaful Ikhlas offers the full range of their product online! Click on the button to subscribe now!
Call us at 0383200200 if you need any assistance.

[Total: 14    Average: 2.9/5]
Bantuan IKHLAS

Comprehensive Motor Takaful Plan provides 24-Hour Road Assistance. You just need to dial 1-800-88-1186 for assistance in the event of an emergency or road accidents.

Assistance Services

1. Towing & Emergency Assistance

If the vehicle breaks down and is immobilised, our call centre will organise & pay up to a maximum of 50km on roadside repair and/or towing of the vehicle to the nearest repairer or safe storage place or the drivers/passengers place of residence.

2. Roadside Assistance

Includes delivery & installation of the new battery, jump start, flat tyre assistance & delivery of fuel (cost of tyre, battery & fuel are borne by the participant).

Homeowners IKHLAS

At Takaful IKHLAS, we offer Comprehensive Houseowner & Householder protection within your private residence with peace of mind as your assets are securely covered.

  • Houseowner – Covers the Building/house structure of your home against loss or damage
  • Householder – Covers Contents of your homes such as furniture, household goods, electrical equipment personal effect and valuables.

We cover your property against the following:

  • Fire
  • Lighting
  • Explosion
  • Aircraft damage
  • Impact damage
  • Bursting and overflowing of water tanks
  • Theft (by forcible entry only)
  • Hurricane, cyclone, typhoon, windstorm
  • Earthquake, volcanic eruption
  • Flood
  • Loss of rent (not exceeding 10% of the total sum covered)
  • Personal Public Liability

Householder additional coverage

  • Breakage of mirrors (other than hand mirrors) whilst in your home
  • Compensation for death of the Participant
  • Servant’s property

You may also add up optional benefit with additional contributions,

  • Riot, Strike & Malicious Damage
  • Additional rent coverage
  • Public Liability – additional limit
  • Theft without limitation of being accompanied by actual forcible and violent breaking into and/or out of your home (householder only)
Kembara IKHLAS

IKHLAS Travel P.A

Never let your dream trip become a nightmare due to unforeseen circumstances! Let us provide the right coverage with Comprehensive Travel Protection plan. You can now travel around the world with peace of mind.

IKHLAS Kembara Plus – Inbound & Outbound
IKHLAS Kembara Plus – Hajj & Umrah

3 weeks ago

Takaful IKHLAS

Takaful IKHLAS mengucapkan Selamat Tahun Baru 2019 kepada para pelanggan kami.

Semoga tahun baru ini bakal dipenuhi dengan kejayaan yang berlipat ganda.

Terima kasih kerana terus setia bersama Takaful IKHLAS.

Kesetiaan anda amat kami hargai.
... See MoreSee Less

Takaful IKHLAS mengucapkan Selamat Tahun Baru 2019 kepada para pelanggan kami. 

Semoga tahun baru ini bakal dipenuhi dengan kejayaan yang berlipat ganda. 

Terima kasih kerana terus setia bersama Takaful IKHLAS. 

Kesetiaan anda amat kami hargai.

 

Comment on Facebook

Berapa lama masa yg diambil untuk mndptkan semula sesuatu claim

Ye ke ikhlas? Macam x ikhlas je. Cara nak bagitahu pembatalan polisi x lengkap pun guna surat je. Telefon atau email x guna. Andai kata surat sampai kat rumah dan masa tu juga banjir dan surat hilang sebelum sempat dibaca. Bukan ke pelanggan akan teraniaya? Adakah penggunaan surat sahaja seperti zaman dahulu merupakan strategi takaful ikhlas untuk melambatkan pembatalan polisi supaya duit dapat dikutip lebih banyak daripada pelanggan? Atau takaful mengamalkan langkah berjimat supaya bil telefon dapat dikurangkan atau kehabisan data internet? tak ada guna langsung bagi no telefon dan email sebenarnya kalau takaful ikhlas tidak menggunakannya sebaik-baiknya. Tanya je sebab saya dah kena..

4 weeks ago

Takaful IKHLAS

Islam menggalakan umatnya supaya sentiasa mengamalkan ucapan salam bagi memperingatkan lagi hubungan silaturahim antara sesama umat Islam.

Ini kerana ucapan salam merupakan langkah pertama ke arah mewujudkan perasaan kasih sayang sesama umat Islam. Memberi salam adalah sunat manakala menjawab salam adalah wajib.
... See MoreSee Less

Islam menggalakan umatnya supaya sentiasa mengamalkan ucapan salam bagi memperingatkan lagi hubungan silaturahim antara sesama umat Islam. 

Ini kerana ucapan salam merupakan langkah pertama ke arah mewujudkan perasaan kasih sayang sesama umat Islam. Memberi salam adalah sunat manakala menjawab salam adalah wajib.

1 month ago

Takaful IKHLAS

Hakikat kekayaan bukanlah dengan banyaknya harta. Kebanyakan manusia yang dilapangkan hartanya tidak puas dengan harta yang telah dimilikinya, sentiasa berusaha untuk menambah hartanya.

Kekayaan sebenarnya adalah kekayaan jiwa, iaitu orang yang merasa cukup dengan pemberian kepadanya (qona’ah), redha dan tidak tamak dalam mencari harta.
... See MoreSee Less

Hakikat kekayaan bukanlah dengan banyaknya harta. Kebanyakan manusia yang dilapangkan hartanya tidak puas dengan harta yang telah dimilikinya, sentiasa berusaha untuk menambah hartanya. 

Kekayaan sebenarnya adalah kekayaan jiwa, iaitu orang yang merasa cukup dengan pemberian kepadanya (qona’ah), redha dan tidak tamak dalam mencari harta.

1 month ago

Takaful IKHLAS

Islam adalah agama yang sempurna, mengatur seluruh aspek kehidupan manusia. Dasarnya adalah aqidah yang benar, binaannya adalah amalan kebaikan dan hiasannya adalah akhlak yang mulia.

Antara akhlak yang mulia ialah amalan berjabat tangan ketika berjumpa sesama Muslim.

Sunnah berjabat tangan ialah dengan menggenggam tapak tangan kanannya ke atas tapak tangan kanan saudaranya sambil senyum memandang kepada wajahnya.
... See MoreSee Less

Islam adalah agama yang sempurna, mengatur seluruh aspek kehidupan manusia. Dasarnya adalah aqidah yang benar, binaannya adalah amalan kebaikan dan hiasannya adalah akhlak yang mulia. 

Antara akhlak yang mulia ialah amalan berjabat tangan ketika berjumpa sesama Muslim. 

Sunnah berjabat tangan ialah dengan menggenggam tapak tangan kanannya ke atas tapak tangan kanan saudaranya sambil senyum memandang kepada wajahnya.

 

Comment on Facebook

Apasal dokumen yg sy hntr 2 tahun lepas untuk pembatalan polisi baru proses ya? Memang takaful ikhlas jenis ambik duit orang senyap2 ke?

We are unable to proceed with the renewal because your renewal information is locked by TAKAFUL IKHLAS SDN

Baca sampai hadam

Dear Takaful Ikhlas, kenapa reply emel lewat dibalas. Kita reply 12tengahari, bagi automatik reply jam 4.30pm keatas. Tak responsif terhadap pelanggan berkenaan dengan lebihan bayaran. Panggilan juga lebih 10x baru diangkat. Dah sebulan, beritahu masalah kita nk urgent lebihan tuntutan. Masih tak didengari. Last due 11/1/2019, time tu baru nak masuk duit ke? Masa potong dulu lambat pun dah kena caj whatso ever. Bila minta awal, tak dapat juga. Dah lah dulu kes tak bayar masa anak masuk wad 2012 sampai saya terminate. Alasan, kata anak ada radang paru2, padahal masa tu sbb jangkitan paru2. Bayar mahal2, ejen pun tak responsif. Tak jenguk pun client kat hospital. Doktor siap kata dia jawab mengikut yang diberi ada ya atau tidak sahaja. Sekarang pulangan balik pun lewat. Lagi nak percaya ke tak ni? Rasa terkilan ya amat

Load more

Takaful Ikhlas Berhad. provides family, group, and general Takaful plans and riders for individuals and commercial enterprises in Malaysia. The company offers family and group Takaful plans, such as savings or investment-linked, and mortgage protection plans; and plans to cover properties, such as vehicles, buildings, and other assets. It provides motorist and car replacement programs; and fire, house owner/householder, personal accident, Perdana P.A., Kembara, public liability, burglary, money, fidelity guarantee, comprehensive perils, mobile equipment, electronic equipment, plate glass, contractors’ all risks, workmen compensation, employer liability, Niaga, machinery breakdown, marine cargo, boiler and pressure vessel, foreign workers’ compensation scheme, and erection all risks Takaful plans. The company offers its products through various distribution/service channels, such as agency personnel, brokers, financial institutions, motor franchise holders, co-operatives, and Islamic bodies. It also allows customers to purchase and renew plans online. The company was incorporated in 2002 and is based in Kuala Lumpur, Malaysia with regional offices in Selangor, Sungai Petani, Kota Bahru, Johor Bharu, Kuching, Kota Kinabalu, Melaka, Kuantan, Ipoh, Terengganu, and Putrajaya, Malaysia. Takaful Ikhlas Berhad. operates as a subsidiary of MNRB Holdings Berhad.