Lama dah abam tak buat sharing, ok lah..hari ni abam nak ulas mengenai topik yang jarang orang ambil kisah.

Hire-Purchase Reducing Term Takaful (HPRT).

Masa korang buat loan kereta, pernah tak korang semak semua dokumen yang dibekalkan kepada korang?

Untuk pengetahuan korang, ada sesetengan bank, contohnya Ambank..mewajibkan peminjam mengambil perlindungan takaful HPRT terhadap loan yang dibuat.

Konsep yang sama dengan MRTA/MRTT, HPRT akan membantu waris untuk menyelesaikan hutang kereta berdasarkan outstanding balance terkini sewaktu berlaku kematian.

Adalah sangat penting untuk korang mengenal pasti loan korang dilindungi atau tidak, kalau dilindungi, tolong bagitau kepada waris untuk membuat tuntutan jika berlaku kematian.

HPRT akan selesaikan hutang korang dan family korang pun tak terhimpit dengan hutang tersebut.

34344577_10156413313289197_2130297916185640960_n

Belajar sesuatu? share dekat kawan2 dan pasangan korang supaya mereka ambil kisah

#wealthtoprotect
#jomElakSengsaraAkibatHutang
#UrusanHartaPusaka

Nazri Hassan

Nazri Hassan
Prudential Takaful Wealth Planner
+60163235532
mdnazrihassan@gmail.com
Original post: https://www.facebook.com/nazrihassan/posts/10156413313704197